Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
22min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
43.37 g
Węglowodany
0.06 g
Tłuszcze
6.23 g
Wartość energetyczna
241.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.
Krok 2
3 min
Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.
Krok 3
2 min
Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.
Krok 4
10 min
Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.
Krok 5
2 min
Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.
Mając WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, podasz soczystego kurczaka pachnącego ziołami Prowansji. Mięso usmażysz w papirusie bez dodatku tłuszczu.
Komentarze 0