Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
4 
Pierś z kurczaka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
43.37 g
Węglowodany
0.06 g
Tłuszcze
6.23 g
Wartość energetyczna
241.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.
Krok 2
3 min
Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.
Krok 3
2 min
Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.
Krok 4
10 min
Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.
Krok 5
2 min
Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.
Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 1 z 5

Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 2 z 5

Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 3 z 5

Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 4 z 5

Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 5 z 5

Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.

Mając WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, podasz soczystego kurczaka pachnącego ziołami Prowansji. Mięso usmażysz w papirusie bez dodatku tłuszczu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika