Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Smażone nudle z tofu i kiełkami
Dodaj do CookBook

Smażone nudle z tofu i kiełkami

(0)
15 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Robert Harna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Tofu naturalne
1  opakowanie
Street Food Smażone Nudle Teriyaki
trochę
Kiełki fasoli mung
trochę
Olej rzepakowy (do smażenia)
1 
Do podania:
trochę
Kolendra świeża
trochę
Posiekane orzeszki ziemne
1 
Papryczka chilli (opcjonalnie, można pominąć)
trochę
Dodatkowe kiełki
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.6 g
Wartość energetyczna
459.7 kcal
Tłuszcze
33.1 g
Białko
20.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Gotowy na błyskawiczną podróż do Azji?
Smażone Nudle Teriyaki WINIARY z tofu i kiełkami to idealna propozycja na szybki posiłek pełen aromatycznych smaków i tekstur.
Dzięki dodatkowi oleju chili, posiekanych orzeszków ziemnych i świeżej kolendry danie nabiera wyjątkowego charakteru. Spróbuj go już dziś!

Rozpocznij od przygotowania tofu – pokrój je w kostkę i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, aż z każdej strony uzyska złocisty kolor.
Chcesz dodać nieco pikanterii?
Do tofu dorzuć posiekaną papryczkę chili. Następnie dodaj dużą garść kiełków fasoli mung i smaż razem przez około minutę.

Czas na Smażone Nudle Teriyaki WINIARY!
Wsyp je na patelnię, dodaj wodę i przykryj pokrywką. Duś przez około 3 minuty, a następnie odkryj patelnię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 minuty, aż nudle osiągną pożądaną konsystencję.

Serwuj z dodatkiem świeżej kolendry, posiekanych orzeszków ziemnych oraz dodatkowych kiełków. A jeśli lubisz ostre potraw, całość skrop olejem chili.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Tofu pokrój w kostkę. Usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju do momentu aż będą rumiane z każdej strony. Dodaj posiekane chili oraz kiełki fasoli mung i smaż ok. 1 min.
  • Krok 2

    5 min
    Na patelnię wsyp zawartość opakowania smażonych nudli Teriyaki WINIARY oraz dodaj wodę. Przykryj i gotuj ok. 3min. Po tym czasie odkryj i gotuj jeszcze 2 min.
  • Krok 3

    5 min
    Podawaj ze świeżą kolendrą, kiełkami, posiekanymi orzeszkami ziemnymi oraz opcjonalnie z olejem chili.
Smażone nudle z tofu i kiełkami

Krok 1 z 3

Tofu pokrój w kostkę. Usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju do momentu aż będą rumiane z każdej strony. Dodaj posiekane chili oraz kiełki fasoli mung i smaż ok. 1 min.

Smażone nudle z tofu i kiełkami

Krok 2 z 3

Na patelnię wsyp zawartość opakowania smażonych nudli Teriyaki WINIARY oraz dodaj wodę. Przykryj i gotuj ok. 3min. Po tym czasie odkryj i gotuj jeszcze 2 min.

Smażone nudle z tofu i kiełkami

Krok 3 z 3

Podawaj ze świeżą kolendrą, kiełkami, posiekanymi orzeszkami ziemnymi oraz opcjonalnie z olejem chili.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pełny posiłek
  • Przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażone udka z kurczaka

    Smażone udka z kurczaka

    1 godz 10 min Łatwy
  • Smażone ziemniaki z chorizo

    Smażone ziemniaki z chorizo

    20 min Łatwy
  • Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    14 min Łatwy
  • Smażone ziemniaki na patelni z papryką i karkówką

    Smażone ziemniaki na patelni z papryką i karkówką

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu