Słodka sałatka z paluszkiem krabowym i ryżem brązowym
40min
Łatwy
2 łyżek
15 dag
Paluszki krabowe
1
Ogórek zielony
1 puszka
Kukurydza
10 dag
Seler konserwowy
20 dag
Ananas
1
Pomarańcze
1 trochę
Sok z limonki
1 trochę
Sól
10 dag
Ryż brązowy
.
Wartości odżywcze
Białko
12.23 g
Węglowodany
54.87 g
Tłuszcze
12.73 g
Wartość energetyczna
365.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Paluszki krabowe oraz ogórka pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Kukurydzę i seler odcedzić z zalewy i dodać do pozostałych składników. Ananasa pokroić w małe kawałki. Skropić sokiem z limonki. Z pomarańczy wybrać miąższ.
Krok 3
5 min
Pokrojonego ananasa i miąższ pomarańczy dodać do całości. Składniki wymieszać.
Krok 4
10 min
Ryż brązowy ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodać do reszty składników i wszystko wymieszać.
Krok 5
3 min
Dodać majonez i ponownie wymieszać.
Krok 6
2 min
Na końcu do smaku przyprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Słodka sałatka z paluszkiem krabowym i ryżem brązowym sprawdzi się jako przekąska podczas imprezy czy wizyty gości. Majonez Dekoracyjny WINIARY łączy poszczególne składniki i przy tym podkreśla ich lekko słodki smak. Przekonaj się, jak przygotować sałatkę, którą niejednokrotnie zaskoczysz najbliższych!
Komentarze 0