Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serowo-warzywna zapiekanka z drobnego makaronu a’la mac’n’cheese

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Ser cheddar
150 ml
Śmietanka 30%
1 łyżeczka
Oregano
1 
Marchewka
500 g
Makaron kolanka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
2 łyżek
Czosnek granulowany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
28.26 g
Węglowodany
104.88 g
Wartość energetyczna
866.76 kcal
Białko
31.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i podgrzej zgodnie z instrukcją. Do jeszcze ciepłego sosu dodaj słodką śmietankę i połowę sera. Następnie dosyp czosnek oraz oregano i dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Cukinię pokrój w pół-talarki, a marchewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Warzywa wymieszaj z sosem i makaronem,a potem przełóż do formy do zapiekania i posyp pozostałym startym serem.
Krok 3
35 min
Przykryj folią aluminiową i piecz przez ok. 30 min w temp.180°C. Po tym czasie zdejmij folię i pozwól,aby zapiekanka się zarumieniła.
Serowo-warzywna zapiekanka z drobnego makaronu a’la mac’n’cheese

Krok 1 z 3

Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i podgrzej zgodnie z instrukcją. Do jeszcze ciepłego sosu dodaj słodką śmietankę i połowę sera. Następnie dosyp czosnek oraz oregano i dopraw solą i pieprzem.

Serowo-warzywna zapiekanka z drobnego makaronu a’la mac’n’cheese

Krok 2 z 3

Cukinię pokrój w pół-talarki, a marchewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Warzywa wymieszaj z sosem i makaronem,a potem przełóż do formy do zapiekania i posyp pozostałym startym serem.

Serowo-warzywna zapiekanka z drobnego makaronu a’la mac’n’cheese

Krok 3 z 3

Przykryj folią aluminiową i piecz przez ok. 30 min w temp.180°C. Po tym czasie zdejmij folię i pozwól,aby zapiekanka się zarumieniła.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika