Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce
165min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.35 g
Węglowodany
43.16 g
Tłuszcze
22.4 g
Wartość energetyczna
413.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
165 min
Krok 1
10 min
Ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i przełóż do tortownicy (ok 24 cm średnicy) przełożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj i dokładnie uklep dno formy.
Krok 2
30 min
Włóż do lodówki na 30 minut
Krok 3
5 min
Zmiksuj serek z cukrem, startymi skórkami z połowy cytryny oraz kilkoma kroplami soku.
Krok 4
240 min
Ubij śmietankę i połącz z serkiem. Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj i włóż z powrotem do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Krok 4
10 min
Rabarbar obierz i pokrój na słupki o długości ok 10 cm. Wrzuć na patelnię razem z cukrem i duś do miękkości. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
120 min
Przygotuj galaretkę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Ułóż harmonijnie kawałki rabarbaru na schłodzoną masę serową a następnie delikatnie wlej galaretkę. Wstaw do lodówki aby galaretka stężała.
Jeśli szukasz idealnego przepisu na smaczny i orzeźwiający deser na wiosnę – mamy dla Ciebie idealną propozycję! Sernik na zimno na z duszonym rabarbarem w galaretce. Galaretka truskawkowy smak WINIARY w połączeniu z serkiem twarogowym, rabarbarem i kruchym spodem sprawi, że Twoi goście nie przestaną Cię prosić, abyś robiła go przy każdej okazji. Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0