Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

1
2 godz 45 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest David Gaboriaud
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  g
Herbatniki
80  g
Masło
600  g
Twaróg półtłusty
300  ml
Śmietana 36%
100  g
Cukier puder
1 
Cytryna
4  łodyg
Rabarbar
4  płaskich łyżek
Cukier
1  paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.35 g
Węglowodany
43.16 g
Tłuszcze
22.4 g
Wartość energetyczna
413.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

165 min
Krok 1
10 min
Ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i przełóż do tortownicy (ok 24 cm średnicy) przełożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj i dokładnie uklep dno formy.
Krok 2
30 min
Włóż do lodówki na 30 minut
Krok 3
5 min
Zmiksuj serek z cukrem, startymi skórkami z połowy cytryny oraz kilkoma kroplami soku.
Krok 4
240 min
Ubij śmietankę i połącz z serkiem. Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj i włóż z powrotem do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Krok 4
10 min
Rabarbar obierz i pokrój na słupki o długości ok 10 cm. Wrzuć na patelnię razem z cukrem i duś do miękkości. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 5
120 min
Przygotuj galaretkę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Ułóż harmonijnie kawałki rabarbaru na schłodzoną masę serową a następnie delikatnie wlej galaretkę. Wstaw do lodówki aby galaretka stężała.
Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

Krok 1 z 6

Ciasteczka zmiksuj na drobny piasek. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i przełóż do tortownicy (ok 24 cm średnicy) przełożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj i dokładnie uklep dno formy.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

Krok 2 z 6

Włóż do lodówki na 30 minut

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

Krok 3 z 6

Zmiksuj serek z cukrem, startymi skórkami z połowy cytryny oraz kilkoma kroplami soku.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

Krok 4 z 6

Ubij śmietankę i połącz z serkiem. Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj i włóż z powrotem do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

Krok 4 z 6

Rabarbar obierz i pokrój na słupki o długości ok 10 cm. Wrzuć na patelnię razem z cukrem i duś do miękkości. Odstaw do ostygnięcia.

Sernik na zimno z duszonym rabarbarem w galaretce

Krok 5 z 6

Przygotuj galaretkę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Ułóż harmonijnie kawałki rabarbaru na schłodzoną masę serową a następnie delikatnie wlej galaretkę. Wstaw do lodówki aby galaretka stężała.

Jeśli szukasz idealnego przepisu na smaczny i orzeźwiający deser na wiosnę – mamy dla Ciebie idealną propozycję! Sernik na zimno na z duszonym rabarbarem w galaretce. Galaretka truskawkowy smak WINIARY w połączeniu z serkiem twarogowym, rabarbarem i kruchym spodem sprawi, że Twoi goście nie przestaną Cię prosić, abyś robiła go przy każdej okazji. Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika