Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
250 g
Serek mascarpone
1 paczka
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
500 g
Serek homogenizowany
4 łyżeczek
Żelatyna
1 paczka
Biszkopt
1 l
Mleko
1 łyżeczka
Żelatyna
1 trochę
Cukier
1 
Barwnik spożywczy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
289.66 kcal
Węglowodany
24.02 g
Białko
12.1 g
Tłuszcze
16.43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
60 min
Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 2
10 min
Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.
Krok 3
10 min
Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.
Krok 4
15 min
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową. Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.
Krok 5
5 min
Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!
Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

Krok 1 z 5

Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

Krok 2 z 5

Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

Krok 3 z 5

Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

Krok 4 z 5

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową. Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

Krok 5 z 5

Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika