Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mąka pszenna tortowa
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
50 g
Masło
0.33 szklanka
Cukier Drobny
1 
Jajko
0.5 l
Mleko
4 łyżek
Cukier
60 g
Masło
300 g
Ser biały
0.33 szklanka
Cukier
1 
Jajko
1 paczka
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
3 łyżek
Cukier
1 łyżka
Masło
0.75 szklanka
Śmietanka 30%
1 łyżka
Orzechy laskowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
256.53 kcal
Węglowodany
26.15 g
Białko
5.59 g
Tłuszcze
12.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
15 min
<strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.
Krok 2
10 min
<strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.
Krok 3
70 min
<strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.
Krok 4
10 min
<strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.
Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko

Krok 1 z 4

Składniki: Mąka pszenna tortowa, Proszek do pieczenia, Masło, Cukier, Jajko

<strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko

Krok 2 z 4

Składniki: Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, Mleko, Cukier

<strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko

Krok 3 z 4

Składniki: Masło, Ser biały, Cukier, Jajko, Budyń o smaku czekoladowym WINIARY

<strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym blogerki Ostra na słodko

Krok 4 z 4

Składniki: Cukier, Masło, Śmietanka 30%, Orzechy laskowe

<strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.

Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze!
Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.


Zobacz ten przepis też na moim blogu
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika