Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w galarecie

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 łyżeczek
Żelatyna
8 plastrów
Schab bez kości
80 g
Pasztet
20 g
Masło
1 
Jajko gotowane na twardo
0.5 
Pomidory
2 gałązek
Pietruszka
1 plaster
Ananas z puszki
2 
Brzoskwinie z puszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Bulion rozpuść w 0,5 l wrzącej wody, ostudź.
Krok 2
5 min
Do zimnego bulionu wsyp Żelatynę, wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty, następnie odstaw do wystudzenia.
Krok 3
5 min
Pasztet wymieszaj z miękkim masłem tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Krok 4
5 min
Schab rozłóż na porcje (po dwa plasterki na porcję) na kratkę stalową, którą ustaw na blaszce.
Krok 5
5 min
Każdą porcję szprycuj mieszanką pasztetu z masłem.
Krok 6
5 min
Na pasztecie ułóż cząstki jajek i pomidorów oraz natkę pietruszki lub owoce.
Krok 7
5 min
Każdą porcję zalej tężejącą galaretką.
Krok 8
1 min
Po całkowitym stężeniu porcje schabu przełóż na talerze i podawaj: w przypadku schabu z jajkiem i pomidorem z chrzanem ze śmietanką lub sosem tatarskim; w przypadku schabu z owcami z sosem z żurawiną.
Schab w galarecie

Krok 1 z 8

Bulion rozpuść w 0,5 l wrzącej wody, ostudź.

Schab w galarecie

Krok 2 z 8

Do zimnego bulionu wsyp Żelatynę, wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty, następnie odstaw do wystudzenia.

Schab w galarecie

Krok 3 z 8

Pasztet wymieszaj z miękkim masłem tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

Schab w galarecie

Krok 4 z 8

Schab rozłóż na porcje (po dwa plasterki na porcję) na kratkę stalową, którą ustaw na blaszce.

Schab w galarecie

Krok 5 z 8

Każdą porcję szprycuj mieszanką pasztetu z masłem.

Schab w galarecie

Krok 6 z 8

Na pasztecie ułóż cząstki jajek i pomidorów oraz natkę pietruszki lub owoce.

Schab w galarecie

Krok 7 z 8

Każdą porcję zalej tężejącą galaretką.

Schab w galarecie

Krok 8 z 8

Po całkowitym stężeniu porcje schabu przełóż na talerze i podawaj: w przypadku schabu z jajkiem i pomidorem z chrzanem ze śmietanką lub sosem tatarskim; w przypadku schabu z owcami z sosem z żurawiną.

Schab w galarecie to przepis, który może udekorować Twój stół nawet od święta. Pieczony schab bez kości, w połączeniu z Bulionem na żeberkach WINIARY oraz odrobiną fantazji przy dekoracji dania, da efekt, którego nie spodziewają się zgromadzeni wokół stołu. Do dekoracji wykorzystaj brzoskwinie, ananas, jajko i pomidor, a całość posyp natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika