Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bulion rozpuść w 0,5 l wrzącej wody, ostudź.
Do zimnego bulionu wsyp Żelatynę, wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty, następnie odstaw do wystudzenia.
Pasztet wymieszaj z miękkim masłem tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Schab rozłóż na porcje (po dwa plasterki na porcję) na kratkę stalową, którą ustaw na blaszce.
Każdą porcję szprycuj mieszanką pasztetu z masłem.
Na pasztecie ułóż cząstki jajek i pomidorów oraz natkę pietruszki lub owoce.
Każdą porcję zalej tężejącą galaretką.
Po całkowitym stężeniu porcje schabu przełóż na talerze i podawaj: w przypadku schabu z jajkiem i pomidorem z chrzanem ze śmietanką lub sosem tatarskim; w przypadku schabu z owcami z sosem z żurawiną.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0