Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Schab w galarecie

Schab w galarecie

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Bulion na żeberkach WINIARY
4  łyżeczek
Żelatyna WINIARY
8  plastrów
Schab wieprzowy bez kości
80  g
Pasztet
20  g
Masło
1 
Jajko gotowane na twardo
0.5 
Pomidor
2  gałązek
Natka pietruszki
1  plaster
Ananas z puszki
2 
Brzoskwinie z puszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
34.65 g
Węglowodany
11.32 g
Tłuszcze
15.21 g
Wartość energetyczna
319.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab w galarecie to przepis, który może udekorować Twój stół nawet od święta. Pieczony schab bez kości, w połączeniu z Bulionem na żeberkach WINIARY oraz odrobiną fantazji przy dekoracji dania, da efekt, którego nie spodziewają się zgromadzeni wokół stołu. Do dekoracji wykorzystaj brzoskwinie, ananas, jajko i pomidor, a całość posyp natką pietruszki.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Bulion rozpuść w 0,5 l wrzącej wody, ostudź.
  • Krok 2

    4 min
    Do zimnego bulionu wsyp Żelatynę, wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty, następnie odstaw do wystudzenia.
  • Krok 3

    5 min
    Pasztet wymieszaj z miękkim masłem tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
  • Krok 4

    5 min
    Schab rozłóż na porcje (po dwa plasterki na porcję) na kratkę stalową, którą ustaw na blaszce.
  • Krok 5

    5 min
    Każdą porcję szprycuj mieszanką pasztetu z masłem.
  • Krok 6

    5 min
    Na pasztecie ułóż cząstki jajek i pomidorów oraz natkę pietruszki lub owoce.
  • Krok 7

    5 min
    Każdą porcję zalej tężejącą galaretką.
  • Krok 8

    1 min
    Po całkowitym stężeniu porcje schabu przełóż na talerze i podawaj: w przypadku schabu z jajkiem i pomidorem z chrzanem ze śmietanką lub sosem tatarskim; w przypadku schabu z owcami z sosem z żurawiną.
Schab w galarecie

Krok 1 z 8

Bulion rozpuść w 0,5 l wrzącej wody, ostudź.

Schab w galarecie

Krok 2 z 8

Do zimnego bulionu wsyp Żelatynę, wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty, następnie odstaw do wystudzenia.

Schab w galarecie

Krok 3 z 8

Pasztet wymieszaj z miękkim masłem tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

Schab w galarecie

Krok 4 z 8

Schab rozłóż na porcje (po dwa plasterki na porcję) na kratkę stalową, którą ustaw na blaszce.

Schab w galarecie

Krok 5 z 8

Każdą porcję szprycuj mieszanką pasztetu z masłem.

Schab w galarecie

Krok 6 z 8

Na pasztecie ułóż cząstki jajek i pomidorów oraz natkę pietruszki lub owoce.

Schab w galarecie

Krok 7 z 8

Każdą porcję zalej tężejącą galaretką.

Schab w galarecie

Krok 8 z 8

Po całkowitym stężeniu porcje schabu przełóż na talerze i podawaj: w przypadku schabu z jajkiem i pomidorem z chrzanem ze śmietanką lub sosem tatarskim; w przypadku schabu z owcami z sosem z żurawiną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Na zimno
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Serniczki na zimno (bez pieczenia) z truskawkami

    Serniczki na zimno (bez pieczenia) z truskawkami

    1 godz 47 min Łatwy
  • Tort owocowy na zimno bez pieczenia

    Tort owocowy na zimno bez pieczenia

    1 godz 52 min Łatwy
  • Schab po warszawsku

    Schab po warszawsku

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu