Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

(0)
1 godz 4 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  kg
Młode ziemniaki
1  pęczek
Zielone szparagi
400  g
Groszek (może być mrożony)
1  pęczek
Dymka
4 
Rzodkiewka
1.5  łyżeczek
Przyprawa curry
3  ząbków
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.56 g
Węglowodany
45.91 g
Tłuszcze
16.12 g
Wartość energetyczna
342.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
12 min
Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.
Krok 2
20 min
Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.
Krok 3
10 min
Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).
Krok 4
5 min
Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.
Krok 5
5 min
Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.
Krok 6
3 min
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Krok 7
3 min
Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.
Krok 8
3 min
Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.
Krok 9
3 min
Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 1 z 9

Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 2 z 9

Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony groszek.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 3 z 9

Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 4 z 9

Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 5 z 9

Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 6 z 9

Rzodkiewki pokrój w plasterki.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 7 z 9

Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 8 z 9

Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.

Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

Krok 9 z 9

Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika