Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka ze szparagami i kurczakiem to pyszny sposób na wykorzystanie tego pysznego, delikatnego warzywa w sezonie. Szparagi to wyjątkowo uniwersalny składnik wielu pysznych dań i przekąsek. Teraz, gdy sezon w pełni, a szparagi smakują najlepiej, warto delektować się nimi na wszelkie możliwe sposoby. Wypróbuj nasze przepisy i przekonaj się, jak doskonale szparagi łączą się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!
Kurczaka przypraw ulubioną przyprawą, na przykład posiekanym świeżym tymiankiem lub rozmarynem, usmaż na oleju, przestudź i pokrój na kawałki.
Szparagi ugotuj, wystudź i pokrój na kawałki długości około 3 cm.
Z jednej pomarańczy otrzyj około ½ łyżeczki skórki, a następnie wyfiletuj ją i pokrój na cienkie plasterki.
Wymieszaj w misce kawałki kurczaka, szparagów, pomarańczy oraz orzechy.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przygotuj sos: wyciśnij sok z drugiej pomarańczy, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, otartą skórkę pomarańczy, posiekany czosnek i tymianek i wymieszaj.
Sałatkę przed podaniem polej sosem i posyp pestkami granatu.
WSKAZÓWKA: Zamiast pomarańczy możesz dodać do sałatki 250 g pokrojonych truskawek.