Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i rzodkiewką na ogórku będzie idealną propozycją na wiosnę. To sałatka podana w formie przekąski, którą zjesz z łatwością i bez brudzenia się. Ogórek po zwinięciu i spięciu wykałaczką stanie się "łódeczką" dla porcji sałatki w środku. Całość posyp czarnuszką (która lekko zaostrzy smak) lub czarnym sezamem.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w drobniutką kostkę.
Rzodkiewki i białe części dymki również pokrój w jak najdrobniejszą kostkę i razem z jajkami przełóż do miski.
Dodaj odsączonego z zalewy tuńczyka, majonez, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Ogórki pokrój ukośnie w plastry, zepnij wykałaczką tak, żeby otrzymać kształt łódeczki. Do każdej łódeczki nałóż porcję sałatki.
Podawaj posypane sezamem lub czarnuszką i posiekaną zieloną częścią dymki.