Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą - podana w dużych szklankach

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Musztarda
300 g
Wędzony pstrąg
1 kg
Ziemniaki
2 
Cebula
1 
Cytryna
1 ząbek
Czosnek
2 łyżek
Szczypiorek
2 płaskich łyżek
Koperek
2 płaskich łyżek
Pietruszka
1 łyżeczka
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.99 g
Wartość energetyczna
171.63 kcal
Białko
10.82 g
Tłuszcze
5.88 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.
Krok 2
35 min
Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.
Krok 3
5 min
Makrelę lub pstrąga obierz z ości.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
2 min
Cebulę odcedź.
Krok 6
3 min
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.
Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

Krok 1 z 6

Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.

Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

Krok 2 z 6

Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.

Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

Krok 3 z 6

Makrelę lub pstrąga obierz z ości.

Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

Krok 4 z 6

Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

Krok 5 z 6

Cebulę odcedź.

Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą  - podana w dużych szklankach

Krok 6 z 6

Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.


Nasza sałatka z ziemniakami i rybą smakuje wyśmienicie dzięki wybornej kompozycji składników - cebuli marynowanej w cukrze i soku z cytryny, młodym ziemniakom, świeżej makreli i dipowi przyrządzonemu z Majonezu Delikatnego WINIARY, musztardy, czosnku i przypraw. Tę sałatkę możesz przygotować również z wędzonym pstrągiem. Polecamy jej podawanie w dużych pucharkach i udekorowanie dipem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika