Sałatka z kurczakiem, ananasem i grzankami razowymi
45min
Łatwy
1
Pierś Z Kurczaka
1
Ananas
4 plastrów
Chleb żytni
1 główka
Sałata lodowa
4 łyżek
2 łyżek
Jogurt naturalny
1
Cytryna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
12.97 g
Węglowodany
39.34 g
Tłuszcze
10.26 g
Wartość energetyczna
292.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Do litra wody dodaj 2 kostki bulionowe i zagotuj.
Krok 2
5 min
Do wrzącego bulionu włóż oczyszczony filet z kurczaka.
Krok 3
15 min
Gotuj ok. 15 minut a następnie wyjmij i ostudź.
Krok 4
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 5
5 min
Kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Sałatę lodową porwij, dodaj ananasa i połowę kurczaka.
Krok 6
3 min
Dodaj trochę dipu i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
2 min
Wyłóż sałatę na duży talerz lub miskę, dołóż resztę kurczaka, posyp obficie grzankami i polej dipem.
Przedstawiamy przepis na wyjątkową sałatkę z filetem z kurczaka, ananasem, grzankami razowymi i dipem jogurtowym na bazie Sosu czosnkowego WINIARY. Wyjątkowy smak zapewnia nie tylko wyrazista kompozycja składników, ale przede wszystkim kawałki piersi z kurczaka, gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY.
Komentarze 0