Sałatka z grillowanych warzyw z sosem czosnkowym WINIARY
30min
Łatwy
1
Bakłażan
1
Cukinia
1
Papryka pomarańczowa
1
Czerwona cebula
4
Pomidorki koktajlowe
1 trochę
1 łyżeczka
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
2.79 g
Węglowodany
14.56 g
Tłuszcze
10.06 g
Wartość energetyczna
150.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Warzywa myjemy, paprykę kroimy w słupki, a pozostałe warzywa w plastry. Krążki bakłażana lekko solimy, po 5 minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar soku. Wszystkie kawałki smarujemy oliwą i posypujemy przyprawą ziołową.
Krok 2
10 min
Warzywa kładziemy partiami na grillu i opiekamy kilka minut z obu stron.
Krok 3
5 min
Upieczone układamy na talerzu wg uznania i polewamy sosem czosnkowym WINIARY. Dekorujemy pokrojonymi pomidorkami i zieleniną. Podajemy z grzankami. Smacznego!
Komentarze 0