Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami
Dodaj do CookBook

Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

(0)
25 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
80  g
Boczek wędzony w plastrach
1 
Ogórek zielony
1 
Awokado
trochę
Mix sałat
1 
Czerwona cebula
150  g
Pomidory Koktajlowe
trochę
Sos:
5  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Bazylia
30  g
Tarty parmezan
1  łyżka
Sok z połowy cytryny
1  łyżka
Prażone orzeszki piniowe
1  ząbek
Czosnek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.7 g
Wartość energetyczna
447.7 kcal
Tłuszcze
41.4 g
Białko
8.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczek podsmaż na suchej patelni, aż będzie złocisty i chrupiący; odsącz na papierowym ręczniku, następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Ogórek pokrój w półplasterki, pomidorki koktajlowe na połówki, awokado w kostkę lub plasterki, a czerwoną cebulę w cienkie piórka.
  • Krok 3

    5 min
    W małej misce lub blenderze połącz majonez, posiekaną bazylię, starty parmezan, przeciśnięty ząbek czosnku, sok z cytryny i prażone orzeszki pinii; zmiksuj lub wymieszaj na gładki sos, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 4

    5 min
    W dużej misce ułóż garść sałat, dodaj ogórek, pomidorki, awokado i cebulę, a następnie wsyp chrupiący boczek.
  • Krok 5

    5 min
    Polej całość sosem bazyliowym tuż przed podaniem i delikatnie wymieszaj, aby składniki równomiernie się pokryły sosem.
Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

Krok 1 z 5

Boczek podsmaż na suchej patelni, aż będzie złocisty i chrupiący; odsącz na papierowym ręczniku, następnie pokrój na mniejsze kawałki.

Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

Krok 2 z 5

Ogórek pokrój w półplasterki, pomidorki koktajlowe na połówki, awokado w kostkę lub plasterki, a czerwoną cebulę w cienkie piórka.

Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

Krok 3 z 5

W małej misce lub blenderze połącz majonez, posiekaną bazylię, starty parmezan, przeciśnięty ząbek czosnku, sok z cytryny i prażone orzeszki pinii; zmiksuj lub wymieszaj na gładki sos, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

Krok 4 z 5

W dużej misce ułóż garść sałat, dodaj ogórek, pomidorki, awokado i cebulę, a następnie wsyp chrupiący boczek.

Sałatka z chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami

Krok 5 z 5

Polej całość sosem bazyliowym tuż przed podaniem i delikatnie wymieszaj, aby składniki równomiernie się pokryły sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Dodatek
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    Sałatka z brokułem, jajkiem i kukurydzą

    25 min Łatwy
  • Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

    Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

    13 min Łatwy
  • Sałatka z zupek chińskich

    Sałatka z zupek chińskich

    20 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka gyros - przepis

    Warstwowa sałatka gyros - przepis

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu