Sałatka z buraków z marchewką i kapustą
90min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
44.5 g
Węglowodany
524.85 g
Tłuszcze
6.59 g
Wartość energetyczna
2218.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
90 min
Krok 1
14 min
Mleko zagotuj, wlej do niego śmietanę wymieszaną z całymi jajkami, podgrzej, aż zetnie się serek, odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
5 min
Margarynę utrzyj z cukrem, dodaj serek i utrzyj na jednolitą masę, dodaj spirytus.
Krok 3
5 min
Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao.
Krok 4
60 min
Galaretki rozpuść w 1l wrzącej wody, ostudź i odstaw do stężenia.
Krok 5
5 min
Obie części masy wyłóż do tortownicy, ułóż truskawki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki.
Krok 6
1 min
Deser podawaj udekorowany śmietaną i dowolnymi owocami.
Sałatka z marchewką i kapustą to świetny pomysł na dodatek do niedzielnego obiadu. Nasza propozycja pozwoli zachować ją na dłużej dzięki zamknięciu jej w słoikach. Przygotowanie nie jest trudne, a efekt będzie nas cieszył przez długi czas. W końcu czym jest obiad bez sałatki?
Komentarze 1