Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

0
62 min
Łatwy

Składniki

-
12 12 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
2 
Pierś z kurczaka
2 
Bakłażan
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
150 g
Soczewica zielona
50 g
Orzechy włoskie
200 g
Ser feta
3 łyżek
Sok z cytryny
1 łyżka
Miód
4 łyżek
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
14.93 g
Węglowodany
14.23 g
Tłuszcze
12.25 g
Wartość energetyczna
223.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

62 min
Krok 1
25 min
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
Krok 2
10 min
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
Krok 3
10 min
Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
Krok 4
5 min
Paprykę umyj i pokrój w paski.
Krok 5
5 min
Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.
Krok 6
5 min
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
Krok 7
2 min
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.
Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 1 z 7

Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 2 z 7

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 3 z 7

Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 4 z 7

Paprykę umyj i pokrój w paski.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 5 z 7

Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 6 z 7

Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.

Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

Krok 7 z 7

Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.

Filet z piersi kurczaka przygotowany w Papirusie Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich jest uniwersalny w sztuce kulinarnej – nam smakuje w sałatce z bakłażanem, zieloną soczewicą i serem kozim, którą podajemy z ciekawym dressingiem z MAGGI, majonezu, miodu, oliwy i soku z cytryny. Sałatkę z bakłażana i kurczaka posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i kozim serem (zamiast niego możesz użyć sera feta).
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika