Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem
62min
Łatwy
1 opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich
1 kostka
2 łyżek
2
Pierś z kurczaka
2
Bakłażan
1
Papryka czerwona
1
Papryka żółta
150 g
Soczewica zielona
50 g
Orzechy włoskie
200 g
Ser feta
3 łyżek
Sok z cytryny
1 łyżka
Miód
4 łyżek
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Białko
14.93 g
Węglowodany
14.23 g
Tłuszcze
12.25 g
Wartość energetyczna
223.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
62 min
Krok 1
25 min
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast soli dodaj do gotowania kostkę Bulionu. Ostudź.
Krok 2
10 min
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Bakłażan pokrój w plastry o grubości 3 cm, skrop oliwą i grilluj w piekarniku do momentu, aż się ze złoci. Ostudź i pokrój w paski.
Krok 3
10 min
Piersi kurczaka przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich. Ostudź i pokrój w paski.
Krok 4
5 min
Paprykę umyj i pokrój w paski.
Krok 5
5 min
Orzechy pokrusz rękoma. Ser pokrój w kostkę.
Krok 6
5 min
Przygotuj dressing. Wymieszaj w małym słoiczku MAGGI, oliwę, majonez, miód, sok z cytryny.
Krok 7
2 min
Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki w misce.
Filet z piersi kurczaka przygotowany w Papirusie Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich jest uniwersalny w sztuce kulinarnej – nam smakuje w sałatce z bakłażanem, zieloną soczewicą i serem kozim, którą podajemy z ciekawym dressingiem z MAGGI, majonezu, miodu, oliwy i soku z cytryny. Sałatkę z bakłażana i kurczaka posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi i kozim serem (zamiast niego możesz użyć sera feta).
Komentarze 0