Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.06 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcze
28.01 g
Wartość energetyczna
527.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
2 min
Rozpuść sól w połowie soku z cytryny. Dodaj oliwę i wymieszaj.
Krok 2
15 min
Pokrój awokado w plastry i skrop resztą soku z cytryny, aby nie ciemniało. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Makrelę obierz ze skóry i podziel na małe kawałki/płatki. Możesz wypróbować ten przepis także z wędzonym pstrągiem. Mięso jest delikatniejsze i lekko słodkawe.
Krok 3
7 min
Na talerzu połóż garść rukoli, na niej plastry awokado, kawałki wędzonej ryby i piórka czerwonej cebuli. Całość polej odrobiną winegretu, a kawałki ryby sosem chrzanowym. Sos chrzanowy możesz też przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć małe kropki na kawałki ryby.
Krok 4
1 min
Przypraw świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem. Jako alternatywę dla koperku, możesz użyć drobno posiekanego szczypiorku. Jego lekko cebulowaty posmak przełamie smak tłustej, wędzonej ryby.
Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym to propozycja na smakowitą i sycącą potrawę. Jeśli lubisz wędzone ryby (makrelę lub pstrąga), ale przejadły Ci się już jednolite pasty, spróbuj oryginalnej zielonej sałatki z kawałkami wędzonej ryby.
Takie połączenie składników, czyli delikatnej ryby, chrupiących piórek cebuli, aksamitnego awokado, sprężystej rukoli i Sosu chrzanowego WINIARY sprawi dużą przyjemność podczas jedzenia tak odmiennych konsystencji.
Takie połączenie składników, czyli delikatnej ryby, chrupiących piórek cebuli, aksamitnego awokado, sprężystej rukoli i Sosu chrzanowego WINIARY sprawi dużą przyjemność podczas jedzenia tak odmiennych konsystencji.
Komentarze 0