Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj gotowe kruche ciasto lub składniki na ciasto dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
Gotowym ciastem wykładaj wysmarowane masłem foremki do babeczek i piecz 15 minut w temp. 175°C z termoobiegiem.
Paprykę pokrój w kostkę i duś na oleju przez 10 minut.
Dodaj rodzynki i 100 ml wody, wymieszaj i zostaw na wolnym ogniu jeszcze na 15 minut. Nadmiar wody powinien odparować, a papryka i rodzynki pięknie się okleić własnym sosem.
Na koniec dopraw paprykę solą, pieprzem i odrobiną octu winnego, po czym odstaw do wystygnięcia.
Wymieszaj śledzie z duszoną papryką, dodaj majonez i wstaw na noc do lodówki. Podawaj w babeczkach z ciasta – gotowego lub własnego wypieku.