Sałatka śledziowa z kukurydzą i fasolką szparagową
88min
Łatwy
3 łyżek
3
Filet śledziowy
1 trochę
Sok z cytryny
6
Ogórki konserwowe
1
Cebula
1 puszka
Fasolka szparagowa
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
5 łyżek
Kukurydza Konserwowa
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
27.95 g
Węglowodany
14.26 g
Tłuszcze
28.16 g
Wartość energetyczna
418.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
88 min
Krok 1
60 min
Filety wymocz w wodzie przez 60 minut, odsącz.
Krok 2
10 min
Pokrój je w paseczki, skrop sokiem z cytryny i oprósz pieprzem.
Krok 3
8 min
Ogórki i cebulę również pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 5
5 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Doskonała przystawka na każdym tradycyjnym przyjęciu – sałatka śledziowa zaostrza apetyt i jest źródłem kulinarnej satysfakcji! Słodka kukurydza i ostry szczypiorek tworzą niepowtarzalną kompozycję smaków, które idealnie łączą się ze słonym śledzikiem!
Komentarze 0