Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czarną soczewicę namocz przez około 2-3 godziny, a następnie ugotuj z odrobiną soli i odstaw do wystygnięcia.
Śledzia pokrój w drobną kostkę, dodaj drobno pokrojoną szalotkę, koperek posiekany z łodygami, natkę pietruszki, przekrojone na pół winogrona (jeśli owoce są duże, możesz pokroić je na ćwiartki) oraz obrany granat.
Wszystko delikatnie wymieszaj z soczewicą oraz majonezem i dopraw do smaku. Podawaj w udekorowanym świątecznie słoiku.