Sałatka śledziowa z fasolą i szczypiorkiem
55min
Łatwy
4
filetów
Filet śledziowy
2
łyżek
2
Ziemniaki Ugotowane w Mundurkach
1
Cebula pokrojona w kostkę
1
Ogórek kiszony pokrojony w kostkę
100
g
Fasola biała ugotowana
1
Jajko ugotowane na twardo
1
Jabłko obrane pokrojone w kostkę
.
Wartości odżywcze
Białko
40.86 g
Węglowodany
25.29 g
Tłuszcze
25.85 g
Wartość energetyczna
501.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Filety śledziowe kroimy w grubą kostkę.
Krok 2
25 min
Ziemniaki ugotowane w „mundurkach” obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3
15 min
Fasolę, ogórek kiszony, cebulę, jabłko i jajko pokrojone w kostkę mieszamy z majonezem dekoracyjnym Winiary.
Krok 4
10 min
Pod koniec mieszania dodajemy pokrojonego śledzia i ziemniaki.
Wyrazista sałatka śledziowa z ugotowaną białą fasolą, ziemniakami gotowanymi w „mundurkach” oraz drobno posiekanym ogórkiem kiszonym, jajkami na twardo i soczystym jabłkiem, wymieszanych z majonezem.
Komentarze 0