Sałatka makaronowa z tuńczykiem kukurydzą i groszkiem
20min
Łatwy
2 łyżek
200 g
Makaron
1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
1 puszka
Zielony groszek
1 puszka
Kukurydza
1
Cebula
1
Por
3
Ogórki konserwowe
2
Jajko
2 łyżek
Musztarda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
13.05 g
Węglowodany
51.46 g
Tłuszcze
10.3 g
Wartość energetyczna
340.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i wykładamy do miski, w której ma być sałatka.
Krok 2
10 min
Pora kroimy w plasterki i możemy zblanszować, cebulę, paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę.
Krok 3
3 min
Dodajemy resztę składników, 2 łyżki musztardy, majonezu i mieszamy.
Krok 4
2 min
Doprawiamy pieprzem i solą.
Sałatka makaronowa z dodatkiem tuńczyka, kukurydzy i groszku zaspokoi głód, usatysfakcjonuje kubeczki smakowe i pięknie zaprezentuje się na talerzu. Mieszanka tuńczyka i makaronu smakuje wybornie, choć nie jest tak oczywista. Polecamy przekonać się osobiście! Pycha!
Komentarze 0