Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z kapusty zdejmij miękkie liście. Większe wierzchnie liście odetnij delikatnie, tak żeby pozo-stały w całości, tworząc naturalną miseczkę. Pozostałą kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
5 min
Oskrobaną młodą marchewkę pokrój w cieniutkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
5 min
W misce wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztardę, cukier, ocet.
Krok 4
5 min
Dodaj kapustę, marchewkę, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Krok 5
60 min
Odstaw na ½ do 1 godziny, żeby wszystkie smaki się przegryzły, a warzywa odrobinę zmiękły.
Krok 6
3 min
Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.
Krok 1
z
6
Z kapusty zdejmij miękkie liście. Większe wierzchnie liście odetnij delikatnie, tak żeby pozo-stały w całości, tworząc naturalną miseczkę. Pozostałą kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
z
6
Oskrobaną młodą marchewkę pokrój w cieniutkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
z
6
W misce wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztardę, cukier, ocet.
Krok 4
z
6
Dodaj kapustę, marchewkę, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Krok 5
z
6
Odstaw na ½ do 1 godziny, żeby wszystkie smaki się przegryzły, a warzywa odrobinę zmiękły.
Krok 6
z
6
Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0