Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałata rzymska baby zapieczona z serem camembert

(0)
17min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Sałata rzymska baby
30  g
Masło
trochę
Sól
50  g
Camembert
50  g
Orzechy włoskie
2  łyżek
Sos czosnkowy WINIARY
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.98 g
Węglowodany
5.67 g
Tłuszcze
49.51 g
Wartość energetyczna
497.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

17 min
Krok 1
3 min
Sałatę rzymską przekroić wzdłuż na pół.
Krok 2
2 min
Na gorącym maśle przez ok. 30 sekund przesmażyć sałatę z każdej strony.
Krok 3
10 min
Na sałatę od strony przekrojonej położyć plaster sera pleśniowego oraz orzechy i zapiec pod górną grzałką w piekarniku.
Krok 4
2 min
Całość lekko polej sosem czosnkowym Winiary.
Sałata rzymska baby zapieczona z serem camembert

Krok 1 z 4

Sałatę rzymską przekroić wzdłuż na pół.

Sałata rzymska baby zapieczona z serem camembert

Krok 2 z 4

Na gorącym maśle przez ok. 30 sekund przesmażyć sałatę z każdej strony.

Sałata rzymska baby zapieczona z serem camembert

Krok 3 z 4

Na sałatę od strony przekrojonej położyć plaster sera pleśniowego oraz orzechy i zapiec pod górną grzałką w piekarniku.

Sałata rzymska baby zapieczona z serem camembert

Krok 4 z 4

Całość lekko polej sosem czosnkowym Winiary.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha