Ryżowa sałatka z pieczarkami i suszonymi pomidorami
30min
Łatwy
5 łyżek
10 dag
Ryż
20 dag
Oliwki
10 dag
Pieczarki marynowane
10 dag
Suszone pomidory
10 dag
Ser żółty
1 łyżeczka
Bazylia
1 łyżeczka
Oregano
.
Wartości odżywcze
Białko
10.84 g
Węglowodany
31.88 g
Tłuszcze
41.28 g
Wartość energetyczna
534.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj na sypko i ostudź.
Krok 2
5 min
Do zimnego ryżu dodaj ser żółty pokrojony w kosteczkę, pieczarki, całe oliwki i suszone pomidory pokrojone na mniejsze części.
Krok 3
5 min
Sałatkę posyp ziołami, dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Smacznego.
Ciekawy i nietypowy pomysł na sałatkę. Smak ryżu i oliwek przełamujemy pieczarkami oraz suszonymi pomidorami. Dzięki temu danie nabiera nowego wymiaru i zaskoczy każdego degustatora. Aby dodać trochę słonego posmaku, uzupełniamy sałatkę o ser żółty. Całość mieszamy z majonezem dekoracyjnym WINIARY i podajemy na zimno. Smacznego!
Komentarze 0