Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Łosoś pieczony w papilotach

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Łosoś pieczony w papilotach

(1)
3 godz 5 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Filet łososia ze skórą
6  łyżek
Słodki sos sojowy
2  łyżek
Sos chili słodki
4  płaskich łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Goździki
4 
Ziele angielskie
2  g
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
3 
Pomarańcze
trochę
Rodzynki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.4 g
Wartość energetyczna
460.9 kcal
Tłuszcze
26.1 g
Białko
33.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Łosoś pieczony w papilotach z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY będzie nieodłącznym elementem tradycyjnych domowych świąt. Sięgnij po słoik Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i otwórz się na świąteczne inspiracje kulinarne! Pachnące i soczyste pomarańcze, aromatyczne goździki czy rodzynki to składniki, które potrafią szybko wyczarować atmosferę świąt. To właśnie one sprawiają, że nasz przepis tak dobrze komponuje się z bożonarodzeniowym menu. Bogatym smakiem łososia w pomarańczach możesz cieszyć się także na co dzień. Podany na rodzinnym obiedzie jako danie główne, na pewno spotka się z entuzjastycznym przyjęciem Twoich bliskich!

Przygotowanie

185 min
  • Krok 1

    130 min
    Łososia pokrój na 4 równe części i przełóż do miski. W oddzielnym naczyniu wymieszaj sos sojowy, sos chili i majonez. Całość przelej do miski z rybą i odstaw do marynowania na około 2 godziny do lodówki.
  • Krok 2

    5 min
    Goździki i ziele angielskie rozgnieć w moździerzu i dodaj do nich gałkę muszkatołową.
  • Krok 3

    5 min
    Pomarańcze dokładnie wyszoruj, a dwie z nich pokrój na cienkie plasterki.
  • Krok 4

    15 min
    Na 4 arkuszach papieru do pieczenia ułóż 2 plastry pomarańczy, posyp szczyptą rozgniecionych przypraw i połową rodzynek. Na pomarańczach połóż po kawałku zamarynowanej wcześniej ryby, a następnie jeszcze szczyptę przypraw. Na wierzchu poukładaj przekrojone na pół plasterki pomarańczy. Na każdą porcję zetrzyj nieco skórki z pomarańczy i posyp pozostałymi rodzynkami.
  • Krok 5

    5 min
    Zawiń tak, aby para nie wydostawała się na zewnątrz i ułóż pakunki na blasze do pieczenia.
  • Krok 6

    20 min
    Piecz około 15 – 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  • Krok 7

    5 min
    Przed podaniem ostrożnie otwórz każdy pakunek.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

    Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

    2 godz 10 min Łatwy
  • Rolada ze szpinakiem i łososiem

    Rolada ze szpinakiem i łososiem

    1 godz 48 min Średni
  • Smażony łosoś

    Smażony łosoś

    23 min Łatwy
  • Łosoś w cieście francuskim

    Łosoś w cieście francuskim

    41 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu