Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rożki z kurczakiem i granatem - wystrzałowa przekąska na karnawał! Na początku imprezy mało kto myśli o jedzeniu. Wystarczą drobne przekąski, dobra muzyka i doborowe towarzystwo. Ale w końcu przychodzi taki czas, że z każdą przetańczoną chwilą głód coraz mocniej daje o sobie znać. Wtedy dobrze jest podać gościom coś pożywnego, a przy tym – łatwego do przygotowania. Mamy dla Ciebie propozycję prostej przekąski, która doda energii każdemu przyjęciu. Wystrzałowa kompozycja kurczaka, granatu, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i sycących orzechów to gwarancja, że Twoi goście nie będą głodni, a sił do tańca wystarczy im na całą noc!
Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż.
Wyłuskaj nasiona z granatu – część nasion odłożyć do ozdobienia różków.
Utłucz lub zmiel 1 łyżeczkę nasion kolendry i 1 łyżkę nasion zostaw całą – odłożyć do ozdobienia różków.
Usmażonego kurczaka oraz resztę składników wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.
Serwować w rożkach lodowych, posypane nasionami kolendry i granatu.