Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rozeta z ciasta drożdżowego z sosem chrzanowym
Dodaj do CookBook

Rozeta z ciasta drożdżowego z sosem chrzanowym

(0)
49 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Ciasto drożdżowe np. na pizzę
trochę
Sos chrzanowy WINIARY
1 
Jajko
trochę
Ulubione nowalijki do dekoracji
300  g
Biała kiełbasa surowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.3 g
Wartość energetyczna
167.6 kcal
Tłuszcze
8.5 g
Białko
6.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

49 min
  • Krok 1

    3 min
    Kiełbasę wyjmij z flaka i rozgnieć widelcem, posłuży jako farsz.
  • Krok 2

    15 min
    Ciasto rozwałkuj cienko i wytnij z niego okrągłe placki. Na środku każdego ułóż łyżeczkę farszu z surowej kiełbasy i złóż go na pół i sklej jak pierożek. Następnie każdy pierożek złóż jeszcze raz na pół i połącz jego cienkie końce (tak jak przy sklejaniu uszek).
  • Krok 3

    30 min
    Tak przygotowane pierożki ułóż w natłuszczonej masłem formie na tartę i posmaruj każdy rozkłóconym jajkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 30–40 min.
  • Krok 4

    1 min
    Po ostudzeniu wyłóż pierożki na półmisek tak, aby stworzyły ozdobną rozetę. Udekoruj listkami ulubionych nowalijek. Podawaj z porcją Sosu chrzanowego WINIARY.
Rozeta z ciasta drożdżowego z sosem chrzanowym

Krok 1 z 4

Kiełbasę wyjmij z flaka i rozgnieć widelcem, posłuży jako farsz.

Rozeta z ciasta drożdżowego z sosem chrzanowym

Krok 2 z 4

Ciasto rozwałkuj cienko i wytnij z niego okrągłe placki. Na środku każdego ułóż łyżeczkę farszu z surowej kiełbasy i złóż go na pół i sklej jak pierożek. Następnie każdy pierożek złóż jeszcze raz na pół i połącz jego cienkie końce (tak jak przy sklejaniu uszek).

Rozeta z ciasta drożdżowego z sosem chrzanowym

Krok 3 z 4

Tak przygotowane pierożki ułóż w natłuszczonej masłem formie na tartę i posmaruj każdy rozkłóconym jajkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przez ok. 30–40 min.

Rozeta z ciasta drożdżowego z sosem chrzanowym

Krok 4 z 4

Po ostudzeniu wyłóż pierożki na półmisek tak, aby stworzyły ozdobną rozetę. Udekoruj listkami ulubionych nowalijek. Podawaj z porcją Sosu chrzanowego WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Wielkanoc
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu