Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo (8-10 minut). Obierz ze skorupek, posiekaj, dodaj sos chrzanowy i utrzyj w misce widelcem. Dopraw solą i pieprzem.
Avocado przekrój, wyjmij pestkę, łyżką wydrąż miąższ na deskę. Widelcem rozgnieć dobrze avocado na desce.
Suszone pomidory posiekaj drobno. Ogórka pokrój w paseczki.
Pastę jajeczną rozsmaruj na tortillach. Na nią nałóż w kilku miejscach pastę z avocado. Posyp posiekanymi suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i rukolą. Na to połóż pokrojonego na cienkie i długie plasterki ogórka.
Zwiń roladki bardzo ciasno i pokrój na szersze odcinki. Możesz też te odcinki nabić na długą wykałaczkę i powstanie roladkowy szaszłyk. Gotowe roladki możesz podawać z gotowym sosem czosnkowym WINIARY.