Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Pierś z indyka
200 g
Ziarna słonecznika
2 
Por
1 trochę
Oliwa
1 trochę
Sól
1 
Jajko
2 łyżek
Masło
1 
Grejpfrut
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
40.27 g
Węglowodany
15.86 g
Tłuszcze
23.2 g
Wartość energetyczna
416.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Indyka potnij na plastry i grubości około 1,5 cm. Każdy plaster cienko rozbij i dopraw szczyptą ziołowych Ziarenek Smaku WINIARY.
Krok 2
5 min
Słonecznik upraż na suchej patelni. Odstaw aż ostygnie.
Krok 3
10 min
Por potnij w pół krążki, podsmaż na oliwie, aż zmięknie i wciśnij sok z grapefruita. Następnie duś jeszcze 10 min pod przykryciem.
Krok 4
5 min
Słonecznik, jajko i masło zmiksuj w blenderze. Przełóż do miski, dodaj pora i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.
Krok 5
5 min
Tak przygotowany farsz wyłóż na indyka i zawiń w roladki, zamykając je wykałaczkami.
Krok 6
14 min
Smaż na oliwie na złoty kolor.
Krok 7
1 min
Podawaj z ulubionym sosem WINIARY.
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 1 z 7

Indyka potnij na plastry i grubości około 1,5 cm. Każdy plaster cienko rozbij i dopraw szczyptą ziołowych Ziarenek Smaku WINIARY.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 2 z 7

Słonecznik upraż na suchej patelni. Odstaw aż ostygnie.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 3 z 7

Por potnij w pół krążki, podsmaż na oliwie, aż zmięknie i wciśnij sok z grapefruita. Następnie duś jeszcze 10 min pod przykryciem.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 4 z 7

Słonecznik, jajko i masło zmiksuj w blenderze. Przełóż do miski, dodaj pora i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 5 z 7

Tak przygotowany farsz wyłóż na indyka i zawiń w roladki, zamykając je wykałaczkami.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 6 z 7

Smaż na oliwie na złoty kolor.

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Krok 7 z 7

Podawaj z ulubionym sosem WINIARY.

Roladki z indyka z ciekawym nadzieniem zamiast tradycyjnych rolad ze schabu w sosie? Chrupiący słonecznik i intensywnie pachnący sok z grejpfruta to składniki, które nadadzą roladkom z indyka nuty świeżości i nowoczesności. Roladki z indyka z farszem ze słonecznikiem i porem duszonym w soku z grejpfruta są aromatyczne, delikatnie chrupiące, soczyste i znakomite z sosem WINIARY. Możesz je podawać jako danie główne z ziemniakami i surówką, ale także jako przekąski na imprezę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika