Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Dorsz
0.5 butelka
Pomidorowa - Koncentrat Z Przyprawami
3 
Cebula
150 g
Ser feta
150 g
Pomidory
4 łyżek
Natka pietruszki
3 ząbków
Czosnek
0.5 szklanka
Jagody Goji
1 trochę
Sól
1 łyżka
Sezam
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
15.14 g
Węglowodany
15.65 g
Tłuszcze
7.51 g
Wartość energetyczna
188.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
3 min
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy wzdłuż na pół.
Krok 2
5 min
Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz ziołami prowansalskimi, kładziemy porcję sera feta, pomidor koktajlowy i zwijamy w roladkę.
Krok 3
2 min
Na dno naczynia do zapiekania wlewamy koncentrat z przyprawami – pomidorowa Winiary i układamy kolejno roladki.
Krok 4
3 min
Wolne przestrzenie pomiędzy roladkami wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą, posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i jagodami goji.
Krok 5
2 min
Całość posypujemy solą, pieprzem oraz sezamem.
Krok 6
50 min
Zapiekamy w piekarniku przez około 50 minut.
Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 1 z 6

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy wzdłuż na pół.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 2 z 6

Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz ziołami prowansalskimi, kładziemy porcję sera feta, pomidor koktajlowy i zwijamy w roladkę.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 3 z 6

Na dno naczynia do zapiekania wlewamy koncentrat z przyprawami – pomidorowa Winiary i układamy kolejno roladki.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 4 z 6

Wolne przestrzenie pomiędzy roladkami wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą, posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i jagodami goji.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 5 z 6

Całość posypujemy solą, pieprzem oraz sezamem.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 6 z 6

Zapiekamy w piekarniku przez około 50 minut.

Danie bardzo smaczne i za razem łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika