Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest lilaed
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Dorsz
0.5  butelka
Sos Boloński WINIARY
3 
Cebula
150  g
Ser feta
150  g
Pomidory
4  łyżek
Natka pietruszki
3  ząbków
0.5  szklanka
Jagody Goji
trochę
Sól
1  łyżka
Sezam
trochę
Zioła prowansalskie
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.14 g
Węglowodany
15.65 g
Tłuszcze
7.51 g
Wartość energetyczna
188.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
3 min
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy wzdłuż na pół.
Krok 2
5 min
Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz ziołami prowansalskimi, kładziemy porcję sera feta, pomidor koktajlowy i zwijamy w roladkę.
Krok 3
2 min
Na dno naczynia do zapiekania wlewamy koncentrat z przyprawami – pomidorowa Winiary i układamy kolejno roladki.
Krok 4
3 min
Wolne przestrzenie pomiędzy roladkami wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą, posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i jagodami goji.
Krok 5
2 min
Całość posypujemy solą, pieprzem oraz sezamem.
Krok 6
50 min
Zapiekamy w piekarniku przez około 50 minut.
Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 1 z 6

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy wzdłuż na pół.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 2 z 6

Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz ziołami prowansalskimi, kładziemy porcję sera feta, pomidor koktajlowy i zwijamy w roladkę.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 3 z 6

Na dno naczynia do zapiekania wlewamy koncentrat z przyprawami – pomidorowa Winiary i układamy kolejno roladki.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 4 z 6

Wolne przestrzenie pomiędzy roladkami wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą, posiekanym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i jagodami goji.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 5 z 6

Całość posypujemy solą, pieprzem oraz sezamem.

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami koktajlowymi i serem feta zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

Krok 6 z 6

Zapiekamy w piekarniku przez około 50 minut.

Danie bardzo smaczne i za razem łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

90 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
90 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
15.1g / 31%
Węglowodany
15.7g / 33%
Tłuszcze
7.5g / 35%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha