Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rolada z łososia
Dodaj do CookBook

Rolada z łososia

(0)
40 min
Średni
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jajko
100  g
Mąka pszenna
125  ml
Mleko
250  g
Mrożony szpinak
7  g
Cukier
1  szczypta
Sól
300  g
Łosoś wędzony w plastrach
200  g
Serek kremowy
100  g
Sos chrzanowy WINIARY
trochę
Koperek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29 g
Wartość energetyczna
620.2 kcal
Tłuszcze
43 g
Białko
30.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    W wysokiej misce umieść rozmrożony, odciśnięty szpinak. Do szpinaku wlej mleko. Dodaj szczyptę soli, gałkę muszkatołową oraz żółtka. Całość miksuj przy pomocy blendera ręcznego. Jeśli używasz szpinaku mrożonego, najpierw rozmroź go i odsącz z nadmiaru wody. Do zmiksowanej masy szpinakowej dodaj przesianą mąkę i całość jeszcze raz zmiksuj na gładko. Odstaw.
  • Krok 2

    5 min
    Białka ubij osobno z cukrem na sztywno i na koniec delikatnie wmieszaj je szpatułką w zieloną masę.
  • Krok 3

    20 min
    Przygotuj dużą blachę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na całą powierzchnię blaszki. Łopatką powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Cienkie ciasto piecz 20 minut do lekkiego zarumienienia brzegów. Po tym czasie wyłącz piekarnik i otwórz lekko drzwiczki na kilka minut. Wyjmij ciasto i zostaw do zupełnego przestudzenia na 20 minut. Możesz je zrolować lekko do wystudzenia.
  • Krok 4

    5 min
    Rozwiń ciasto zostawiając je na papierze i papierem do dołu. Wystudzone ciasto wysmaruj serkiem śmietankowym wymieszanym z sosem chrzanowym i posiekanym koperkiem. Następnie na serku ułóż obok siebie plastry łososia. Całość posyp mielonym pieprzem.
  • Krok 5

    5 min
    Zwijaj ciasto w rulon, odklejając równocześnie od papieru. Rób to powoli i ostrożnie. Gotową roladkę wstaw do lodówki na godzinę. Gotową roladę zawiń w ten sam papier i odłóż do lodówki do schłodzenia na 30 minut.
Rolada z łososia

Krok 1 z 5

W wysokiej misce umieść rozmrożony, odciśnięty szpinak. Do szpinaku wlej mleko. Dodaj szczyptę soli, gałkę muszkatołową oraz żółtka. Całość miksuj przy pomocy blendera ręcznego. Jeśli używasz szpinaku mrożonego, najpierw rozmroź go i odsącz z nadmiaru wody. Do zmiksowanej masy szpinakowej dodaj przesianą mąkę i całość jeszcze raz zmiksuj na gładko. Odstaw.

Rolada z łososia

Krok 2 z 5

Białka ubij osobno z cukrem na sztywno i na koniec delikatnie wmieszaj je szpatułką w zieloną masę.

Rolada z łososia

Krok 3 z 5

Przygotuj dużą blachę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na całą powierzchnię blaszki. Łopatką powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Cienkie ciasto piecz 20 minut do lekkiego zarumienienia brzegów. Po tym czasie wyłącz piekarnik i otwórz lekko drzwiczki na kilka minut. Wyjmij ciasto i zostaw do zupełnego przestudzenia na 20 minut. Możesz je zrolować lekko do wystudzenia.

Rolada z łososia

Krok 4 z 5

Rozwiń ciasto zostawiając je na papierze i papierem do dołu. Wystudzone ciasto wysmaruj serkiem śmietankowym wymieszanym z sosem chrzanowym i posiekanym koperkiem. Następnie na serku ułóż obok siebie plastry łososia. Całość posyp mielonym pieprzem.

Rolada z łososia

Krok 5 z 5

Zwijaj ciasto w rulon, odklejając równocześnie od papieru. Rób to powoli i ostrożnie. Gotową roladkę wstaw do lodówki na godzinę. Gotową roladę zawiń w ten sam papier i odłóż do lodówki do schłodzenia na 30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Entrant
  • Inne
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Przekąski
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rolada szpinakowa z łososiem

    Rolada szpinakowa z łososiem

    2 godz 37 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Rolada z karkówki

    Rolada z karkówki

    1 godz 52 min Łatwy
  • Rolada schabowa ze śliwkami

    Rolada schabowa ze śliwkami

    1 godz 54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu