
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
25 minKrok 3
25 minKrok 4
10 minKrok 5
3 minKrok 1 z 5
Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.
Krok 2 z 5
Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.
Krok 3 z 5
Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.
Krok 4 z 5
Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.
Krok 5 z 5
Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0