Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

(0)
1 godz 8 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dag
Ser żółty
8  plastrów
Chleb o grubości 2 cm
4  łyżek
Olej
2  ząbków
Czosnek
1  szczypta
Pieprz czarny
1  paczka
Sos Curry WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.02 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcze
45.96 g
Wartość energetyczna
547.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zazwyczaj to ser kładziemy na chleb i zapiekamy, ale tym razem chrupiący i rumiany chlebek jest w środku sera. Świetna przekąska, zwłaszcza gdy jest jeszcze cieplutka :) Podana z sosem curry WINIARY dodatkowo nabiera aromatycznego, orientalnego smaku.

Przygotowanie

68 min
  • Krok 1

    5 min
    Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.
  • Krok 2

    25 min
    Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.
  • Krok 3

    25 min
    Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.
  • Krok 4

    10 min
    Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.
  • Krok 5

    3 min
    Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.
Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 1 z 5

Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 2 z 5

Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 3 z 5

Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 4 z 5

Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 5 z 5

Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Curry
  • Dodatek
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • WIELKANOCNY WIENIEC Z MIĘSA MIELONEGO O SMAKU ŻURKU W CIEŚCIE FRANCUSKIM.

    1 godz 50 min Łatwy
  • Sernik z rukolą i kwiatami z ananasa

    4 godz 5 min Łatwy
  • Żurek z białą kiełbasą w ziemniaczanych koszulkach

    53 min Łatwy
  • Grillowane kalarepki z sałatką w sosie ziołowym

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu