Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zazwyczaj to ser kładziemy na chleb i zapiekamy, ale tym razem chrupiący i rumiany chlebek jest w środku sera. Świetna przekąska, zwłaszcza gdy jest jeszcze cieplutka :) Podana z sosem curry WINIARY dodatkowo nabiera aromatycznego, orientalnego smaku.
Przygotowanie
68 min
Krok 1
5 min
Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.
Krok 2
25 min
Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.
Krok 3
25 min
Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.
Krok 4
10 min
Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.
Krok 5
3 min
Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.
Krok 1
z
5
Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.
Krok 2
z
5
Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.
Krok 3
z
5
Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.
Krok 4
z
5
Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.
Krok 5
z
5
Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0