Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.
Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.
Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.
Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.
Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0