Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Ser żółty
8 plastrów
Chleb o grubości 2 cm
4 łyżek
Olej
2 ząbków
Czosnek
1 szczypta
Pieprz czarny
1 paczka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.02 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcze
45.96 g
Wartość energetyczna
547.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
5 min
Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.
Krok 2
25 min
Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.
Krok 3
25 min
Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.
Krok 4
10 min
Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.
Krok 5
3 min
Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.
Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 1 z 5

Czosnek obrać i zmiksować z olejem. Każdą kromkę o grubości 2 cm. pokroić jeszcze w słupki o szerokości 2 cm.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 2 z 5

Gotowy chleb natrzeć olejem z czosnkiem. <br/>Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C <br/>Zapiekać ok.10 - 15 min, aż chleb się zrumieni.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 3 z 5

Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach, mieszać z pieprzem. Dokładnie i równomiernie wysypać nim dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 130 st. C. piekarnika na 10 - 12 min.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 4 z 5

Po tym czasie kiedy ser się roztopi wyjąć i wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć chrupiące słupki chlebowe.Wraz z papierem zawijać jak roladę pamiętając, aby przy każdym zawinięciu lekko docisnąć masę serową jednocześnie odciągając papier.

Rolada serowa z chrupiącą grzanką i sosem curry Winiary

Krok 5 z 5

Gotową roladę pokroić w plastry. Podawać z sosem curry Winiary lub ketchupem Winiary.

Zazwyczaj to ser kładziemy na chleb i zapiekamy, ale tym razem chrupiący i rumiany chlebek jest w środku sera. Świetna przekąska, zwłaszcza gdy jest jeszcze cieplutka :) Podana z sosem curry WINIARY dodatkowo nabiera aromatycznego, orientalnego smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika