Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Wieprzowina, świeża, schab, ostrze (kotlety lub pieczeń), z kością, wyłącznie z chudego mięsa, surowe
1 Płaska łyżka
Musztarda
2 
Kiełbasa wieprzowa
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 szczypta
Majeranek
1 szczypta
Pieprz czarny
1 szczypta
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
10 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C. Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
Krok 2
10 min
Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj.
Krok 3
5 min
Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 4
0 min
Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
Krok 5
0 min
Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut.
Krok 6
1 min
Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym.
Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C. Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.

Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Krok 2 z 6

Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj.

Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Krok 3 z 6

Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Krok 4 z 6

Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.

Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Krok 5 z 6

Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut.

Rolada schabowa nadziewana z białymi kiełbaskami

Krok 6 z 6

Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym.

Rolada schabowa nadziewana kiełbaskami to idealny przykład mięsa w mięsie. Smak zachwyci każdego łasucha. Użycie Ziarenek Smaku i majeranku dodatkowo wzbogaci aromat potrawy. Do środka dodajmy musztardy, aby dodać roladzie pikanterii. Podajemy na zimno z sosem chrzanowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika