Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Risotto po polsku

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Risotto Milanese WINIARY
1 
Por (biała część)
250 g
Kurki
150 g
Kiełbasa
100 g
Ser Żółty
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Oliwa
1 łyżka
Masło
0.5 pęczek
Natka pietruszki
8 
Pomidorki koktajlowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.64 g
Węglowodany
25.65 g
Tłuszcze
29.46 g
Wartość energetyczna
424.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Por pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w kostkę a czosnek posiekaj.
Krok 2
3 min
Do garnka wlej oliwę i obsmaż na niej pora.
Krok 3
8 min
Dodaj ryż z opakowania i smaż aż zrobi się perlisty. Dodaj kiełbaskę, czosnek i grzyby i smaż jeszcze ok. 3 min.
Krok 4
15 min
Po tym czasie wlej 700 ml wody i dodaj zawartość opakowania z sosem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 15 min.
Krok 5
10 min
Po tym czasie dodaj posiekaną natkę pietruszki, połowę startego sera oraz masło i całość mieszamy. Zestawiamy z kuchenki i odstawiamy na kolejne 5 min.
Krok 6
4 min
Po tym czasie podajemy z tartym serem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi.
Risotto po polsku

Krok 1 z 6

Por pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w kostkę a czosnek posiekaj.

Risotto po polsku

Krok 2 z 6

Do garnka wlej oliwę i obsmaż na niej pora.

Risotto po polsku

Krok 3 z 6

Dodaj ryż z opakowania i smaż aż zrobi się perlisty. Dodaj kiełbaskę, czosnek i grzyby i smaż jeszcze ok. 3 min.

Risotto po polsku

Krok 4 z 6

Po tym czasie wlej 700 ml wody i dodaj zawartość opakowania z sosem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 15 min.

Risotto po polsku

Krok 5 z 6

Po tym czasie dodaj posiekaną natkę pietruszki, połowę startego sera oraz masło i całość mieszamy. Zestawiamy z kuchenki i odstawiamy na kolejne 5 min.

Risotto po polsku

Krok 6 z 6

Po tym czasie podajemy z tartym serem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi.

Sprawdź jak przyrządzić Risotto po polsku z WINIARY
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika