Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grillowanie większości z nas kojarzy się z kiełbasą, karkówką i innymi, dość konkretnymi potrawami. Ale miłośnicy lżejszych dań i delikatniejszych smaków też znajdą coś dla siebie.
W sezonie warto sięgnąć po warzywa, które doskonale sprawdzą się jako dodatek lub danie główne. Na ruszt polecają się: cukinie, bakłażany, papryka. Propozycją godną uwagi są także boczniaki, pieczarki oraz tofu. Wszystko, co urozmaici stały repertuar grillowy.
Dobrym dodatkiem do wege potraw będą podpłomyki, na przykład znane na podkarpaciu proziaki. Do chrupiących, rumianych boczniaków podaj domowy sos BBQ, przygotowany ze słodkich malin i pikantnego ketchupu WINIARY. Smacznego!