Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Polędwiczki wieprzowe
4 
Pomidory
2 
Papryka czerwona
1 
Por
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz ziołowy
1 trochę
Tymianek
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
235.14 kcal
Węglowodany
12.33 g
Białko
27.23 g
Tłuszcze
5.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błon, umyć i delikatnie rozklepać dłonią. Następnie przyprawić pieprzem ziołowym, tymiankiem i majerankiem.
Krok 2
15 min
Tak przygotowane obsmażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu ok. 5 min. Mięso zalać bulionem WINIARY i prużyć na wolnym ogniu ok. 10 min.
Krok 3
10 min
W tym czasie przygotować warzywa. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i zmiksować. Paprykę, cebulę i por pokroić w drobne kawałki/plasterki według uznania.
Krok 4
15 min
Przygotowane warzywa dodać do bulionu z polędwiczkami i dusić do miękkości.
Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Krok 1 z 4

Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błon, umyć i delikatnie rozklepać dłonią. Następnie przyprawić pieprzem ziołowym, tymiankiem i majerankiem.

Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Krok 2 z 4

Tak przygotowane obsmażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu ok. 5 min. Mięso zalać bulionem WINIARY i prużyć na wolnym ogniu ok. 10 min.

Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Krok 3 z 4

W tym czasie przygotować warzywa. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i zmiksować. Paprykę, cebulę i por pokroić w drobne kawałki/plasterki według uznania.

Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Krok 4 z 4

Przygotowane warzywa dodać do bulionu z polędwiczkami i dusić do miękkości.

Szukasz pomysłu na kolorowy i smaczny obiad? Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym to aromatyczne danie, które możesz serwować z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Rozsmakuj się w soczystych polędwiczkach i sosie stworzonym na bazie Bulionu WINIARY. Wyczaruj sycący obiad dla całej rodziny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika