Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
700 g
Polędwiczki wieprzowe
1 łyżka
Cukier
6 plastrów
Boczek surowy
3 łyżek
Dżem morelowy
1 łyżeczka
Musztarda francuska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
20.59 g
Białko
42.17 g
Węglowodany
13.68 g
Wartość energetyczna
417.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
10 min
W miseczce wymieszaj cukier, przyprawę w płynie, pieprz i wetrzyj mieszankę w polędwiczkę.
Krok 2
5 min
Mięso owiń w plastry boczku.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż polędwiczkę z każdej strony, aż boczek będzie apetycznie przyrumieniony (ok. 10-12 minut).
Krok 4
15 min
Przełóż mięso do naczynia do pieczenia wraz z wytopionym tłuszczykiem i piecz przez ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Na 5 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj mięso powidłami i musztardą.
Krok 5
2 min
Podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym WINIARY.
Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

Krok 1 z 5

W miseczce wymieszaj cukier, przyprawę w płynie, pieprz i wetrzyj mieszankę w polędwiczkę.

Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

Krok 2 z 5

Mięso owiń w plastry boczku.

Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż polędwiczkę z każdej strony, aż boczek będzie apetycznie przyrumieniony (ok. 10-12 minut).

Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

Krok 4 z 5

Przełóż mięso do naczynia do pieczenia wraz z wytopionym tłuszczykiem i piecz przez ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Na 5 minut przed zakończeniem pieczenia posmaruj mięso powidłami i musztardą.

Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi

Krok 5 z 5

Podawaj z ciemnym sosem pieczeniowym WINIARY.

Wykwintne danie, które przygotujesz w pół godziny, czyli polędwiczki wieprzowe z boczkiem. Do tego smakowite powidła morelowe i łyżeczka musztardy, którymi smarujemy polędwiczki kilka minut przed zakończeniem pieczenia. Tak przygotowane mięso wieprzowe zachwyca bogactwem smaków, a ich pełnię osiąga dzięki dodatkowi Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY, z którym podajemy danie. Polędwiczki wieprzowe z boczkiem i powidłami morelowymi to rarytas dla wszystkich smakoszy, a zwłaszcza - wielbicieli mięs!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika