Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki w sosie grzybowo- śmietanowym z placuszkami z dyni

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Polędwiczki wieprzowe
200 g
Grzyby leśne
200 ml
Śmietanka 30%
50 g
Masło
1 
Cebula
1 trochę
Szczypiorek
1 szklanka
Puree z pieczonej dyni
3 
Jajko
1 
Jajko
1 trochę
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.76 g
Tłuszcze
39.64 g
Białko
38.41 g
Wartość energetyczna
569.77 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Polędwiczki kroimy na plasterki. Doprawiamy sol ą i pieprzem i obsmażamy z obu stron.
Krok 2
10 min
Cebulkę szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, kostkę bulionową Winiary i podduszamy do zarumienienia. Dodajemy śmietankę, szczypiorek i polędwiczki. Chwilę gotujemy.
Krok 3
15 min
Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy puree z dyni, surowe jajko, pół łyżeczki Ziarenek Smaku Winiary, pokrojony drobno szczypiorek i bułkę tartą. Formujemy okrągłe placuszki i smażymy na oleju. Smacznego!
Polędwiczki w sosie grzybowo- śmietanowym z placuszkami z dyni

Krok 1 z 3

Polędwiczki kroimy na plasterki. Doprawiamy sol ą i pieprzem i obsmażamy z obu stron.

Polędwiczki w sosie grzybowo- śmietanowym z placuszkami z dyni

Krok 2 z 3

Cebulkę szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, kostkę bulionową Winiary i podduszamy do zarumienienia. Dodajemy śmietankę, szczypiorek i polędwiczki. Chwilę gotujemy.

Polędwiczki w sosie grzybowo- śmietanowym z placuszkami z dyni

Krok 3 z 3

Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy puree z dyni, surowe jajko, pół łyżeczki Ziarenek Smaku Winiary, pokrojony drobno szczypiorek i bułkę tartą. Formujemy okrągłe placuszki i smażymy na oleju. Smacznego!

Delikatne polędwiczki w sosie grzybowym. Delikatny sos śmietankowy z nutą maślaną i szczypiorkiem. Mięso podane z placuszkami z pieczonej dyni i jajek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika