Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Polędwice wieprzowe w szałwiowym majonezie
Dodaj do CookBook

Polędwice wieprzowe w szałwiowym majonezie

(0)
4 godz 10 min
Średni
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
0.5  kostka
Bulion drobiowy WINIARY
2 
Polędwiczki wieprzowe
1  łyżka
Musztarda
2  łyżek
Szałwia świeża posiekana
15  plastrów
Szynka parmeńska lub serrano
2  główek
Czosnek młody
3 
Gruszki
2 
Czerwona cebula
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
trochę
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17 g
Wartość energetyczna
302.1 kcal
Tłuszcze
9.9 g
Białko
35.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pieczone

polędwice wieprzowe w szałwiowym majonezie

(marynacie z majonezu, musztardy i szałwii), owinięte szynką parmeńską lub serrano z dodatkiem młodych gruszek.

Przygotowanie

250 min
  • Krok 1

    5 min
    Polędwiczki oczyść z błon. Oprósz solą i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj marynatę. Wymieszaj majonez z szałwią i musztardą.
  • Krok 3

    180 min
    Natrzyj marynatą polędwiczki i odstaw do lodówki na 3 godziny.
  • Krok 4

    10 min
    Przekrój gruszki na cztery części (ze skórką i gniazdami nasiennymi), cebulę obierz i pokrój w ósemki, główki czosnku przekrój w poprzek. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i oprósz pieprzem.
  • Krok 5

    10 min
    Rozgrzej patelnie z oliwą. Owiń polędwiczki szynką i obsmaż na patelni.
  • Krok 6

    5 min
    Przygotuj 150ml bulionu.
  • Krok 7

    30 min
    Polędwiczki ułóż we wcześniej przygotowanym naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C około 25-30 minut.
  • Krok 8

    5 min
    Podawaj z pieczonymi dodatkami oraz odrobiną sosu, która się wytworzy podczas pieczenia.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Brunch
  • Bufet
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Duszone potrawy
  • Entrant
  • Grill
  • Gulasz
  • Impreza
  • Inne
  • Inne
  • Inny
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia fusion
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Owoc
  • Pieczenie
  • Rodzinny posiłek
  • Slow cooking
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • środek do polerowania kuchni
  • Tradycyjny przepis
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Wieprzowina
  • Z patelni
  • Z piekarnika
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwice wieprzowe w szałwiowym majonezie

    Polędwice wieprzowe w szałwiowym majonezie

    4 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu