Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2.33 szklanek
Mąka pszenna
150 g
Masło
4 łyżek
Jogurt grecki
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Cukier
1 szczypta
Kminek
700 g
Kapusta Kiszona
200 g
Pieczarki
650 g
Prawdziwek
2 
Cebula
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Mąka
1 trochę
Olej rzepakowy
1 trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
464.67 kcal
Węglowodany
47.87 g
Tłuszcze
25.93 g
Białko
16.13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
1 min
Oczyszczone grzyby zalać wodą.Gotować na małym ogniu około 20 minut.Odcedzić.
Krok 2
1 min
Cebulę obrać drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Dodać drobno pokrojone grzyby oraz pieczarki .Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Krok 3
1 min
Kapustę zalać wodą..Gotować bez przykrycia do miękkości.Odcedzić.Odcisnąć nadmiar wody.Pokroić.Przełożyć do rondla,dodać usmażone grzyby.Przyprawić solą,pieprzem ,przyprawą w płynie do smaku .Smażyć na małym ogniu ,często mieszając przez około 10 minut.Lekko przestudzić.
Krok 4
1 min
Ciasto:Mąkę przesiać na stolnicę,dodać pozostałe składniki.Posiekać nożem.Zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Trochę ciasta pozostawić na dekoracyjne gwiazdki a pozostałe podzielić na 2 części.2/3 ciasta rozwałkować,wylepic nim dno i boki natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.Wyłożyć farsz,wyrównać powierzchnię.Pozostałe ciasto rozwałkować.Przykryć nadzienie.Brzegi dolne i górne dobrze zlepić(Można zrobić wzorek widelcem). Wierzch nakłuć w kilku miejscach . Rozłożyć gwiazdki wycięte foremką z ciasta ,które na początku zostawiliśmy do dekoracji.
Krok 5
1 min
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut w temp.180 st.C.
Krok 6
1 min
Kroić po lekkim ostudzeniu.
Krok 7
1 min
undefined
Krok 8
1 min
undefined
Krok 9
1 min
undefined
Krok 10
1 min
undefined
Krok 11
1 min
undefined
Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 1 z 11

Oczyszczone grzyby zalać wodą.Gotować na małym ogniu około 20 minut.Odcedzić.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 2 z 11

Cebulę obrać drobno pokroić.Podsmażyć na oleju.Dodać drobno pokrojone grzyby oraz pieczarki .Przyprawić solą i pieprzem do smaku

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 3 z 11

Kapustę zalać wodą..Gotować bez przykrycia do miękkości.Odcedzić.Odcisnąć nadmiar wody.Pokroić.Przełożyć do rondla,dodać usmażone grzyby.Przyprawić solą,pieprzem ,przyprawą w płynie do smaku .Smażyć na małym ogniu ,często mieszając przez około 10 minut.Lekko przestudzić.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 4 z 11

Ciasto:Mąkę przesiać na stolnicę,dodać pozostałe składniki.Posiekać nożem.Zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Trochę ciasta pozostawić na dekoracyjne gwiazdki a pozostałe podzielić na 2 części.2/3 ciasta rozwałkować,wylepic nim dno i boki natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 24 cm.Wyłożyć farsz,wyrównać powierzchnię.Pozostałe ciasto rozwałkować.Przykryć nadzienie.Brzegi dolne i górne dobrze zlepić(Można zrobić wzorek widelcem). Wierzch nakłuć w kilku miejscach . Rozłożyć gwiazdki wycięte foremką z ciasta ,które na początku zostawiliśmy do dekoracji.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 5 z 11

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut w temp.180 st.C.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 6 z 11

Kroić po lekkim ostudzeniu.

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 7 z 11

undefined

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 8 z 11

undefined

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 9 z 11

undefined

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 10 z 11

undefined

Podgrzybki z kiszoną kapustą i pieczarkami w cieście

Krok 11 z 11

undefined

Grzyby i kiszona kapusta to połączenie idealne. Potrawa smakuje rewelacyjnie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika