Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
1 
Marchewka
1 
Ziemniaki
3 
Cebula
1 
Jajko
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna
1 trochę
1 trochę
Olej rzepakowy
2 płaskich łyżek
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
5.97 g
Białko
3.3 g
Węglowodany
20.07 g
Wartość energetyczna
140.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Cebulę drobno posiekaj, następnie usmaż na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego oraz miodu. Smaż do momentu, aż będzie całkowicie miękka i złotobrązowa.
Krok 2
5 min
Odstaw cebulę do ostygnięcia, następnie zblenduj z majonezem.
Krok 3
5 min
Cukinię, marchewkę oraz ziemniaka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
2 min
Do warzyw dodaj jajko, mąkę oraz sól, wymieszaj wszystko dokładnie.
Krok 5
5 min
Na patelni rozgrzej olej, następnie smaż małe i płaskie placki z obu stron, do momentu aż będą złotobrązowe. Smaż na średniej mocy kuchenki.
Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Krok 1 z 5

Cebulę drobno posiekaj, następnie usmaż na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego oraz miodu. Smaż do momentu, aż będzie całkowicie miękka i złotobrązowa.

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Krok 2 z 5

Odstaw cebulę do ostygnięcia, następnie zblenduj z majonezem.

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Krok 3 z 5

Cukinię, marchewkę oraz ziemniaka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Krok 4 z 5

Do warzyw dodaj jajko, mąkę oraz sól, wymieszaj wszystko dokładnie.

Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

Krok 5 z 5

Na patelni rozgrzej olej, następnie smaż małe i płaskie placki z obu stron, do momentu aż będą złotobrązowe. Smaż na średniej mocy kuchenki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika