Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mąka pszenna
120 ml
Woda
1 szczypta
Sól
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 główka
Sałata masłowa
1 pęczek
Rzodkiewka
1 
Jabłka
6 łyżek
Masło orzechowe
2 łyżek
Ocet jabłkowy
1 pęczek
Kolendra
10 liści
Mięta
1 trochę
Papryczka suszona chili
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
16.3 g
Białko
12.29 g
Węglowodany
39.8 g
Wartość energetyczna
329.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
5 min
Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.
Krok 2
5 min
Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.
Krok 3
5 min
Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Krok 4
5 min
Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.
Krok 5
2 min
Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 6
2 min
Zioła drobno posiekaj.
Krok 7
2 min
Cebulę pokrój w małe piórka.
Krok 8
3 min
Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.
Krok 9
2 min
Posmaruj warzywa sosem.
Krok 10
0 min
Gotowe pity podawaj z sałatką.
Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 1 z 10

Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 2 z 10

Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 3 z 10

Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 4 z 10

Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 5 z 10

Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 6 z 10

Zioła drobno posiekaj.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 7 z 10

Cebulę pokrój w małe piórka.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 8 z 10

Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 9 z 10

Posmaruj warzywa sosem.

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Krok 10 z 10

Gotowe pity podawaj z sałatką.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika