Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem

(0)
13min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  łyżek
Sos Texicana Ekstra Hot WINIARY
5  plastrów
Mięso z piersi indyczej
8  plastrów
Chleb biały
1  opakowanie
Camembert
1 
Awokado
4  liści
Sałata rzymska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.47 g
Węglowodany
27.31 g
Tłuszcze
21.33 g
Wartość energetyczna
361.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

13 min
Krok 1
5 min
Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.
Krok 2
3 min
Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.
Krok 3
2 min
Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.
Krok 4
3 min
Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.
Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem

Krok 1 z 4

Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.

Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem

Krok 2 z 4

Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.

Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem

Krok 3 z 4

Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.

Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem

Krok 4 z 4

Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.

Kanapka to chyba najpopularniejsza przekąska, doskonała na różne okazje. Idealna na pikniki i spacery, lecz także – jako małe co nieco między posiłkami. Kanapka z awokado, według naszego przepisu, to całkiem solidny posiłek, ponieważ zawiera pieczona pierś z indyka i aromatyczny camembert. Ważnym dodatkiem jest Sos Texicana Extra Hot, który cudownie zaostrza jej smak. Indyk na kanapki to patent, który zdecydowanie warto wypróbować! Zobacz również przepis na tosty z awokado.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha