Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem
13min
Łatwy
3 łyżek
Sos Texicana Ekstra Hot WINIARY
5 plastrów
Mięso z piersi indyczej
8 plastrów
Chleb biały
1 opakowanie
Camembert
1
Awokado
4 liści
Sałata rzymska
1 łyżka
.
Wartości odżywcze
Białko
16.46 g
Węglowodany
27.31 g
Tłuszcze
21.59 g
Wartość energetyczna
364.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
13 min
Krok 1
5 min
Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.
Krok 2
3 min
Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.
Krok 3
2 min
Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.
Krok 4
3 min
Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.
Kanapka to chyba najpopularniejsza przekąska, doskonała na różne okazje. Idealna na pikniki i spacery, lecz także – jako małe co nieco między posiłkami. Kanapka z awokado, według naszego przepisu, to całkiem solidny posiłek, ponieważ zawiera pieczona pierś z indyka i aromatyczny camembert. Ważnym dodatkiem jest Sos Texicana Extra Hot, który cudownie zaostrza jej smak. Indyk na kanapki to patent, który zdecydowanie warto wypróbować!
Komentarze 0