Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 
Duża cebula
5 g
Sól ziołowa
1 łyżeczka
Papryka słodka mielona
1 trochę
Pieprz
0.5 kubek
Gęsta śmietana 18%
150 g
Woda
60 g
Serek kremowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.65 g
Węglowodany
5.1 g
Tłuszcze
13.46 g
Wartość energetyczna
191.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
15 min
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, zrumienić na nim lekko kawałki mięsa.
Krok 2
10 min
Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cebula się zrumieni.
Krok 3
7 min
Do mięsa z cebulą dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i lekko podsmażyć.
Krok 4
15 min
Wlać śmietanę i wodę, wymieszać. Dodać serek topiony. Gotować tak długo, aż serek się roztopi. Mieszać od czasu do czasu.
Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym

Krok 1 z 4

Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, zrumienić na nim lekko kawałki mięsa.

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym

Krok 2 z 4

Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cebula się zrumieni.

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym

Krok 3 z 4

Do mięsa z cebulą dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i lekko podsmażyć.

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym

Krok 4 z 4

Wlać śmietanę i wodę, wymieszać. Dodać serek topiony. Gotować tak długo, aż serek się roztopi. Mieszać od czasu do czasu.

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym to doskonały sposób na odmienienie tradycyjnego kurczaka. Dzięki dodatkowi przypraw i soli ziołowej pierś z kurczaka jest aromatyczna, a dodatek serka topionego sprawia, że wprost rozpływa się w ustach! Pierś z kurczaka w sosie podawaj z ulubionymi dodatkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika