Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY
Dodaj do CookBook

Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

(0)
52 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
3  szklanek
Mąka pszenna
1  szklanka
Woda gorąca
2  łyżek
Roztopione masło
trochę
Sól
300  g
Twaróg wędzony
2 
Cebula
400  g
Ziemniaki ugotowane
trochę
Olej do smażenia
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30 g
Wartość energetyczna
357 kcal
Tłuszcze
16.5 g
Białko
13.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1

    20 min
    Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj szczyptę soli, wlej gorącą wodę oraz roztopione masło. Wymieszaj początkowo łyżką, a następnie zagnieć ciasto dłońmi, aż będzie elastyczne i gładkie. Owiń je folią spożywczą i odstaw na 15 minut, aby odpoczęło.
  • Krok 2

    10 min
    W międzyczasie przygotuj farsz. Ugotowane i wystudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ugnieć tłuczkiem. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na odrobinie oleju, aż się zarumieni. Dodaj do ziemniaków razem z pokruszonym wędzonym twarogiem, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    10 min
    Ciasto podziel na dwie lub trzy części. Każdą rozwałkuj cienko (około 2-3 mm) na lekko podsypanej mąką stolnicy. Wytnij kółka (przy pomocy szklanki lub foremki). Na każdym kółku ułóż łyżeczkę farszu i zlep brzegi, formując pierogi.
  • Krok 4

    10 min
    W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Partiami wrzucaj pierogi i gotuj je przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmuj łyżką cedzakową.
  • Krok 5

    1 min
    Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 6

    1 min
    Pierogi (najlepiej podsmażone) podawaj z barszczem czerwonym WINIARY.
Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

Krok 1 z 6

Do dużej miski wsyp mąkę, dodaj szczyptę soli, wlej gorącą wodę oraz roztopione masło. Wymieszaj początkowo łyżką, a następnie zagnieć ciasto dłońmi, aż będzie elastyczne i gładkie. Owiń je folią spożywczą i odstaw na 15 minut, aby odpoczęło.

Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

Krok 2 z 6

W międzyczasie przygotuj farsz. Ugotowane i wystudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ugnieć tłuczkiem. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na odrobinie oleju, aż się zarumieni. Dodaj do ziemniaków razem z pokruszonym wędzonym twarogiem, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

Krok 3 z 6

Ciasto podziel na dwie lub trzy części. Każdą rozwałkuj cienko (około 2-3 mm) na lekko podsypanej mąką stolnicy. Wytnij kółka (przy pomocy szklanki lub foremki). Na każdym kółku ułóż łyżeczkę farszu i zlep brzegi, formując pierogi.

Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

Krok 4 z 6

W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Partiami wrzucaj pierogi i gotuj je przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmuj łyżką cedzakową.

Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

Krok 5 z 6

Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pierogi z wędzonym twarogiem i barszczem czerwonym WINIARY

Krok 6 z 6

Pierogi (najlepiej podsmażone) podawaj z barszczem czerwonym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • środek do polerowania kuchni
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pielmieni - pierogi z mięsem

    Pielmieni - pierogi z mięsem

    41 min Średni
  • Pierogi z kaszanką

    Pierogi z kaszanką

    1 godz 9 min Łatwy
  • Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pierogi z serem i słodką śmietanką

    Pierogi z serem i słodką śmietanką

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu