Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Rzodkiewki odetnij od liści, wypłucz, osusz i przekrój na połówki (duże sztuki na ćwiartki).
Przełóż do miski, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem; dokładnie wymieszaj. Rozłóż równą warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz około 15-20 min, aż brzegi lekko się zrumienią, a wnętrze będzie miękkie. Podawaj skropione sokiem z cytryny z sosem czosnkowym WINIARY.