Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

0
85 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Młoda kapusta
2 szklanek
Pęczak
0.5 kubek
Zielony groszek
0.5 kubek
Papryczka chili
50 g
Suszone grzyby
0.5 kubek
Cebula
0.5 kubek
Seler naciowy
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Sezam prażony biały
1 słoik
Sos Słodko-kwaśny WINIARY
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
632.88 kcal
Tłuszcze
8.47 g
Białko
24.42 g
Węglowodany
129.74 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
15 min
Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
Krok 2
15 min
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
Krok 3
3 min
Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
Krok 4
5 min
W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.
Krok 5
45 min
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
Krok 6
2 min
Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 1 z 6

Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 3 z 6

Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 4 z 6

W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 5 z 6

Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Krok 6 z 6

Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.

Pokażemy Wam jak przygotować dobrze znane gołąbki, ale te będą z azjatyckim sznytem. Będą to pieczone gołąbki z sosem słodko - kwaśnym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika