Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym
85min
Średni
.
Wartości odżywcze
Białko
24.42 g
Węglowodany
129.74 g
Tłuszcze
8.47 g
Wartość energetyczna
632.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
15 min
Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
Krok 2
15 min
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
Krok 3
3 min
Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
Krok 4
5 min
W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.
Krok 5
45 min
Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
Krok 6
2 min
Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.
Pokażemy Wam jak przygotować dobrze znane gołąbki, ale te będą z azjatyckim sznytem. Będą to pieczone gołąbki z sosem słodko - kwaśnym.
Komentarze 0